Röd linje
Grön linje
Postturen

Röd linje

Lindskär

Arkösund

Vid inloppet till Bråviken. Populärt för skärgårdsturister med gästhamnar, sjömack, pubar, hotell, camping, badstrander, restauranger, affär, båtservice och diverse underhållning. Cirka en timmes bussresa från Norrköping.
www.upplevarkosund.se

Aspöja

På Aspöja får du chansen att koppla av i en genuin skärgårdsmiljö, härliga badklippor och kanske vill du prova fiskelyckan.

Lammskär

Ett litet skärgårdshemman med anor från 1600-talet. Där man fram till mitten av 60-talet livnärt sig på fiske, jordbruk och sjöfart. Numera måste man vara mångsysslare för att överleva ute i skärgården så här drivs en del turistverksamhet som ex. liten servering för slutna sällskap, båtturer etc. Här kan man ströva runt, fiska och ev. bada.

Tyrislöt/Norra Finnö

Norra Finnö med broförbindelse över Lagnöströmmen är ett välbesökt bad- och fritidsområde. I Tyrislöt, Mon och Sanden finns camping, stugor och skärgårdspensionat i genuin miljö. S:t Anna skärgårdsmuseum i Tyrislöt är öppet dagligen juni-augusti.
www.sanktanna.com
www.tyrislotcamping.se

Gräsmarö

En rik flora med allt ifrån lummiga ekhagar till gullviva och orkidé. Gräsmarö är en av de få öarna i den här delen av skärgården som fortfarande har ett aktivt lantbruk med betande djur. Fina klippbad. På ön finns även mindre sandvikar.

 

Harstena

Ön Harstena är känd både för den väl bevarade skärgårdsmiljön och för den säljakt som förr i tiden bedrevs. Öns bebyggelse har kvar karaktären av oskiftad by och här kan man känna historiens vingslag när man strövar omkring. Man kan titta på de sevärda näckrosorna, bada, köpa rökt fisk eller nybakta bullar i byns bageri. Här finns också en trevlig skärgårdskrog som serverar lunch under den tid båten stannar vid ön. Vill man stanna längre finns stugor att hyra över natten. Harstena är även ett uppskattat mål för fritidsbåtar. För info och bokning kontakta Harstena Turistservice 0123-420 50.
www.harstena.se
www.restaurangloftet.se